Civilinė byla Nr.eB2-402-280/2019

2-59-3-00086-2019-5

                                Procesinio sprendimo kategorija                                         3.4.2.1; 3.4.2.2                

 (S)

                                        

  img1

PANEVĖŽIO APYGARDOS TEISMAS

 

N U T A R T I S

 

                                       2019 m. gegužės 3 d.

     Panevėžys  

 

Panevėžio apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėja Laimutė Sankauskaitė rašytinio proceso tvarka išnagrinėjo T. J. ieškinį atsakovui UAB „Rekostata“, į.k. 301102566, dėl bankroto bylos iškėlimo ir

n u s t a t ė :

             I. T. J., vienintelis akcininkas ir vadovas, Panevėžio apygardos teismui 2019-04-02 įteiktu ieškiniu prašo UAB „Rekostata“ iškelti bankroto bylą, paskirti administratorių.

Nurodo, kad UAB „Rekostata“ yra nemoki, nes pradelsti įsipareigojimai viršija į balansą įrašyto turto vertę. Bendrovė balanse apskaito turto už 63 2877 €, o pradelstų įsipareigojimų suma 1082574,94 €.

Ieškovo prašymas tenkinamas, UAB „Rekostata“ keliama bankroto byla (LR Įmonių bankroto įstatymo 2 str. 8 d, 4 str.1 d. 3 p., 4 p., 9 str. 5d. 1 p.,10 str.).

 LR Įmonių bankroto įstatymo 2 str. 8 d. įmonės nemokumą apibrėžia kaip įmonės būseną, kai įmonė nevykdo įsipareigojimų (nemoka skolų, neatlieka iš anksto apmokėtų darbų ir kt.) ir pradelsti įmonės įsipareigojimai (skolos, neatlikti darbai ir kt.) viršija pusę į jos balansą įrašyto turto vertės.

Bendrovė „Rekostata“ negali vykdyti įsipareigojimų kreditoriams, nes apskaitomo turto vertė 632877 Eur , iš jo materialus ilgalaikis turtas 6656 Eur, 408695- per vienerius metus gautinos sumos. Iš veiklos gaunamų pajamų nepakanka atsiskaityti su kreditoriais, skolos kuriems siekia 1525325 €.  Laiku neišmokėtas darbo užmokestis darbuotojams 2019 m. kovo 28 d. duomenimis sudaro 39 023,25 Eur. Bendrovė veiklos nebevykdo. Tuo nustatyta aplinkybė, kad atsakovė UAB „Rekostata“ yra nemoki.

 Įmonės administratoriumi skirtina UAB Įmonių bankroto administravimo ir teisinių paslaugų biuras ( B-JA006) , kuri  pateikė sutikimą, nenustačius kliūčių jai vykdyti šias pareigas. Administratoriaus kandidatūra atrinkta administratorių atrankos kompiuterine programa.

Teismas, vadovaudamasis LR Įmonių bankroto įstatymo 9 str. 5 d. 1 p., 10 str.4 d., CPK 290-291 str.,

n u t a r i a :

             1. UAB „Rekostata“, įmonės kodas 301102566, pripažinti nemokia ir jai iškelti bankroto bylą.

                  2. Paskirti UAB „Rekostata“  administratoriumi  UAB Įmonių bankroto administravimo ir teisinių paslaugų biurą, sąrašo eil. Nr. B-JA006 , kontaktinis adresas Jonavos g. 16A, Kaunas, direktorius A. V..

 

           3. Nustatyti bankrutuojančios UAB „Rekostata“ kreditoriams 30 dienų terminą nuo šios nutarties įsiteisėjimo dienos pareikšti savo finansinius reikalavimus bankrutuojančiai įmonei, juos perduodant administratoriui UAB Įmonių bankroto administravimo ir paslaugų biuras.

                4. Nustatyti, kad ne vėliau kaip per 5 dienas, įsiteisėjus teismo nutarčiai iškelti bankroto bylą, UAB „Rekostata“ akcininkas ir vadovas T. J., a.k. (duomenys neskelbtini) privalo perduoti administratoriui UAB Įmonių bankroto administravimo ir paslaugų biuras UAB „Rekostata“  visą turtą pagal balansą, sudarytą nutarties iškelti bankroto bylą įsiteisėjimo dienos duomenimis ir visus dokumentus. Už šio įpareigojimo nevykdymą teismas gali T. J. skirti baudą iki 2896 €.

              5. Pavesti UAB „Rekostata“ administratoriui UAB Įmonių bankroto administravimo ir paslaugų biuras atlikti kitus veiksmus, numatytus Lietuvos Respublikos Įmonių bankroto įstatymo 10 str. 4 d. 3 ir 4 punktuose.

              6. Pavesti įmonės administratoriui UAB Įmonių bankroto administravimo ir paslaugų biuras   ne vėliau kaip per 30 dienų nuo nutarties patvirtinti kreditorių reikalavimus įsiteisėjimo dienos sušaukti pirmąjį kreditorių susirinkimą.

            

              7. Nutarčiai įsiteisėjus, panaikinti areštą visam bendrovės „Rekostata“ turtui, tarp jų ir sąskaitoms bankuose, skirtą ne tik šio teismo , bet ir kitų teismų, įstaigų sprendimais.

                8. Sustabdyti civilinių bylų, kuriose UAB „Rekostata“  pareikšti turtiniai reikalavimai, tame tarpe ir su darbo santykiais susiję reikalavimai, nagrinėjimą. Šias bylas perduoti Panevėžio apygardos teismui, nagrinėjančiam šią bankroto bylą. 

 

 Pranešti Utenos apylinkės teismo Ignalinos rūmams, kad UAB „Rekostata“ iškelta bankroto byla.

 

                Nutartis per 10 dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui, atskirąjį skundą paduodant Panevėžio apygardos teisme.

 

Teisėja                         Laimutė Sankauskaitė