Balandį – restoranų bankrotų šuolis

Skaičiuojant vienetais, daugiausia balandį pradėjusių bankrutuoti įmonių veikė mažmeninės prekybos (38), apdirbamosios gamybos (32) ir paslaugų (34) sektoriuose.

Lyginant balandį bankrutuoti pradėjusių įmonių skaičių su įmonių skaičiumi tame sektoriuje, išsiskiria maitinimo įstaigos (22% bankrotų) bei statybos įmonės (15%), rodo kreditų biuro „Creditinfo“ atliekama Registrų centro duomenų analizė.

„Augantis vidaus vartojimas maitinimo įstaigoms kuria palankias sąlygas veiklai. Dalis vartotojų gali sau leisti dažniau valgyti ne namie ir išleisti didesnes sumas. Tačiau plačiau atverta piniginė restoranams kelia ir iššūkių, nes kartu kyla kartelė ruošiamo maisto kokybei. Konkurencijos neatlaikiusioms įstaigoms tenka užsidaryti ir galbūt bandyti kitus verslo modelius. Kalbant apie regionus, čia tendencijos kavinėms ir restoranams nepalankios - gyventojų skaičius mažėja, o jų atlyginimai ženkliai skiriasi nuo gaunamų didmiesčiuose”, – komentuoja Rasa Maskeliūnienė, kreditų biuro „Creditinfo“ kredito rizikos vertinimo vadovė.

Tarp 22 bankrutuoti balandį pradėjusių maitinimo įstaigų 9 veikė Vilniuje, po tris – Klaipėdoje ir Kaune, o likusios kituose šalies miestuose ir regionuose. Paskutinį kartą bankrotų skaičius maitinimo sektoriuje viršijo 20 praėjusių metų sausį. Pavyzdžiui, šiemet kovą bankrutuoti pradėjo tik 10 maitintojų, pernai balandį – 5.



Šaltinis: http://vz.lt/sektoriai/paslaugos/2016/05/04/balandi--restoranu-bankrotu-suolis#ixzz48KQ1I6j3